قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

مراسم روز امام رضا(ع) در شهرستان بهبهان .... اینجا بهبهان است؛ مسجدمقدس و قدمگاه متبرک امام رضا(ع).

بنابر شهادت اسناد تاریخی، سال 201 هـ . ق که حضرت رضا (علیه السلام) از مدینه عازم مرو بودند، از شهرباستانی اَرَجان(بهبهان کنونی) عبور و در مکان فعلی قدم گاه نماز گذاردند که به پاس این واقعه مبارک، مردم شهر نسل در نسل این مکان را مقدس شمرده و در طول دویست سال اخیر مسیر حدود 14کیلومتری این شهر تا مسجد تاریخی و قدم گاه متبرک حضرت رضا علیه السلام را با پای پیاده طی می کنند...

بیت زیر سردر قدم گاه امام رضا علیه السلام شهرستان بهبهان در سال های گذشته بوده است:

گر میسر نشود بوسه زنم پایش را
هر کجا پای نهد بوسه زنم جایش را

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی

امام رضا (ع) در حدیثی نورانی فرمودند:«الْإِمَامُ السَّحَابُ‏ الْمَاطِرُ وَ الْغَیْثُ الْهَاطِلُ وَ الشَّمْسُ الْمُضِیئَةُ وَ السَّمَاءُ الظَّلِیلَةُ وَ الْأَرْضُ الْبَسِیطَةُ»(7)، یعنی امام آن ابر بارنده ای است که بارش آن تمامی ندارد و محیط ولایت او نیز سرزمینی حاصل خیز است.

در آیه ای دیگر از قرآن هم که اشاره به ماجرای سقیفه دارد باز هم محیط ولایت امام به سرزمینی حاصل خیز تشبیه شده است «أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ کُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ»(ابراهیم/28)، ای پیغمبر! آیا ندیدی که این ها نعمت ما که امیرالمومنین بود را برداشتند و جایش کلمه کفر را گذاشتند! ذیل همین آیه حضرت علی (ع) فرمودند: «نَحْنُ‏ النِّعْمَةُ الَّتِی أَنْعَمَ اللَّهُ بِهَا عَلَى عِبَادِهِ وَ بِنَا یَفُوزُ مَنْ فَازَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ»(الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏1، ص: 217).

بنابراین محیط ولایت حضرت محیطی پر از نعمت است که البته این نعمات برای ابرار است «إِنَّ الْأَبْرارَ لَفی‏ نَعیمٍ»(انفطار/13). خداوند در قرآن ابرار را در دو جا معنا کرده است؛ اول این که «أَنْتُمْ نُورُ الْأَخْیَارِ وَ هُدَاةُ الْأَبْرَارِ»(بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج‏99، ص: 131) آن ها کسانی هستند که پرتو ولایت امام به آن ها رسیده است.
معنای دوم هم این است که «إِنَّا هَدَیْناهُ السَّبیلَ إِمَّا شاکِراً وَ إِمَّا کَفُور»(انسان/3)، ما آن ها را به سوی ولایت امام هدایت کردیم، و آن ها نسبت به آن یا شاکر هستند و یا کفر می ورزند، اگر کافر شدند خداوند می فرماید: برایشان آتش سوزان آماده کرده ایم «إِنَّا أَعْتَدْنا لِلْکافِرینَ سَلاسِلَ وَ أَغْلالاً وَ سَعیراً»(انسان/4) و اگر نعمت ولایت را شکر کردند «إِنَّ الْأَبْرارَ یَشْرَبُونَ مِنْ کَأْسٍ کانَ مِزاجُها کافُوراً»(انسان/5).
بنابراین فضای زندگی ابرار در همین دنیا نیز بهشتی است که سرزمینی حاصلخیز است.

بنابراین اگر بذر وجودی مومن در سرزمین ولایت امام قرار گرفت و باران ولایت و علم و رحمت امام بر آن بارید او را شکوفا می کند. پس خود مومن شجره طیبه ای می شود که اصل آن امام است «أَ لَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماءِ»(ابراهیم/27)

استاد میرباقری - جلسه پنجم ماه صفر 93 هیات ثارالله/ تبیین جریان موت و حیات در وادی توحید و ولایت

قدمگاه و مسجد مقدس امام رضا علیه السلام در بهبهان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی