قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

مراسم روز امام رضا(ع) در شهرستان بهبهان .... اینجا بهبهان است؛ مسجدمقدس و قدمگاه متبرک امام رضا(ع).

بنابر شهادت اسناد تاریخی، سال 201 هـ . ق که حضرت رضا (علیه السلام) از مدینه عازم مرو بودند، از شهرباستانی اَرَجان(بهبهان کنونی) عبور و در مکان فعلی قدم گاه نماز گذاردند که به پاس این واقعه مبارک، مردم شهر نسل در نسل این مکان را مقدس شمرده و در طول دویست سال اخیر مسیر حدود 14کیلومتری این شهر تا مسجد تاریخی و قدم گاه متبرک حضرت رضا علیه السلام را با پای پیاده طی می کنند...

بیت زیر سردر قدم گاه امام رضا علیه السلام شهرستان بهبهان در سال های گذشته بوده است:

گر میسر نشود بوسه زنم پایش را
هر کجا پای نهد بوسه زنم جایش را

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی؛ سال 201 هجری قمری بود که امام علی‌بن موسی‌الرضا(ع)، هجرت تمدن ساز خود را به اجبار مأمون عباسی از مدینه به مرو آغاز کردند.

ایشان در جریان این سفر معنوی - سیاسی، از مرز خوزستان وارد ایران شدند و پس از عبور از شهرهای مختلف کشورمان مانند آبادان، اهواز، رامهرمز، بهبهان، اقلید، ابرکوه، یزد، نیشابور، طوس، سرخس قدوم مبارک خود را به شهر مرو ترکمنستان گذاشتند.


هر چند در گذشته به دلیل نبود تحقیق جامع و میدانی، این مسیر مورد اختلاف جدی نظری و کتابخانه‌ای بوده است، ولی خوشبختانه طی سال‌های اخیر، این موضوع به نتیجه‌ای نهایی و قطعی رسیده و همه مورخین و اسلام‌شناسان متفق‌القول بر این عقیده‌اند که امام هشتم(ع) در جریان سفر پر خیر و برکت خود، از حجاز، کویت، بصره، خوزستان، بخشی از فارس، یزد، خراسان عبور نموده و مردمان شهرهای زیادی را از حضور خود مستفیض کرده‌اند تا به سرزمین مرو رسیده‌اند.


موضوع قابل تأمل در این سفر تاریخ ساز، وجود قدم‌گاه‌‌هایی است که از برکت حضور این امام همام در نقطه نقطه مسیر عبورشان به وجود آمده و سال‌هاست مورد تقدس و توجه دوستداران و ارادتمندان ائمه اطهار در مناطق مختلف این مسیر است.
در برخی از این قدم‌گاه‌ها در شهرهایی مثل آبادان، بهبهان، اقلید، ابرکوه، نیشابور و مرو، هر ساله و غالبا در سه مناسبت میلاد، شهادت و سالروز ورود امام هشتم به هر شهر، مراسم رضوی با شکوه و ویژه‌ای با حضور ده‌ها هزار نفر برگزار می‌شود. مراسمی که نشان از یک نگاه شیعی – اسلامی نسبت به موضوع قدم‌گاههاست و نه صرفا یک رویداد تاریخی و سیاسی.


اما همانطور که گفتیم یکی از شهرهایی که در مسیر عبور معنوی امام هشتم قرا گرفته است، ارجان یا بهبهان نام دارد. شهری به قدمت تاریخ خوزستان. این شهر که در دوران هجرت امام، مرکز ایالت ارجان بوده بر سر راه کاروانی اهواز به فارس قرار داشته است. به همین دلیل، کاروان حضرت رضا(ع) پس از توقفی کوتاه در شهر اهواز از طریق رامهرمز وارد ایالت ارجان و شهر بهبهان کنونی شده‌اند.
در این شهر، طبق آثار و شواهد محلی و پژوهش‌هایی که توسط محققین انجام شده است حدود 5 مقام یا قدم‌گاه منسوب به حضرت رضا(ع) وجود دارد.
اصلی‌ترین مقام آن حضرت در قد‌م‌گاه مسجد بُکان قرار گرفته است. طبق شواهد محلی، این مکان محل نماز و اطراق کوتاه حضرت رضا(ع) در این شهرستان بوده است.
مردم معتقد و ولایت‌مدار این خطه، نسل در نسل این مقامات را گرامی داشته و از حدود دویست سال اخیر به ابتکار مردم شهر منصوریه، در روز شهادت حضرت رضا(ع)، مراسم پیاده‌روی و اجتماع دسته‌های عزاداری تا این مکان برگزار می‌شود.


این سنت حسنه طی سال‌های اخیر در کل شهرستان بهبهان گسترش یافته است. تا آنجا که هر ساله و در روز شهادت امام هشتم شیعیان جمعیتی بالغ بر ده‌ها هزار نفر تا قدم‌گاه حضرت رضا(علیه‌السلام) با پای پیاده راهی این مکان متبرک و مقدس می‌شوند و در مراسمی با شکوه و خاص، خالصانه و خاشعانه به عزاداری می‌پردازند تا با این عمل، ارادت قلبی و ایمان خود را به پیروی راستین از خاندان عصمت و طهارت، به اثبات برسانند.

مطالب مرتبط:

- مستند «تا قدمگاه خورشید»

مستند «تا قدمگاه آمدیم پای پیاده» را در این لینک ببینید

- مجموعه دیدگاه‌های مراجع معظم تقلید، علما و محققین پیرامون حضور مردم در قدمگاه بهبهان را در این لینک بخوانید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی