قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی روز امام رضا(ع) شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی روز امام رضا(ع) شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان
مراسم روز امام رضا(ع) در شهرستان بهبهان .... اینجا بهبهان است؛ مسجدمقدس و قدمگاه متبرک امام رضا(ع).

بنابر شهادت اسناد تاریخی، سال 201 هـ . ق که حضرت رضا (علیه السلام) از مدینه عازم مرو بودند، از شهرباستانی اَرَجان(بهبهان کنونی) عبور و در مکان فعلی قدم گاه نماز گذاردند که به پاس این واقعه مبارک، مردم شهر نسل در نسل این مکان را مقدس شمرده و در طول دویست سال اخیر مسیر حدود 14کیلومتری این شهر تا مسجد تاریخی و قدم گاه متبرک حضرت رضا علیه السلام را با پای پیاده طی می کنند...

بیت زیر سردر قدم گاه امام رضا علیه السلام شهرستان بهبهان در سال های گذشته بوده است:

گر میسر نشود بوسه زنم پایش را
هر کجا پای نهد بوسه زنم جایش را
تبلیغات و ویژه نامه های مفید
صفحات و دسته بندی های سایت قدمگاه

http://bayanbox.ir/view/4692249800321160388/Ghanbarian.jpg

 اصل ماجرا
حفظ استقلال فرهنگی جهان اسلام موجب شد خلیفه اموی دستور دهد برخی اجناس فرهنگی رومی تحریم شود و به تبع انحصار آن اجناس در بازار از دست مسیحیان جهان اسلام درآید.
در مقابل این تصمیم امپراطوری روم تهدید به تحریم گردش پولی کرد.پول رایج آن روز سکه های رومی بود که تهدید شده بود توهین به پیامبر(ص) بر آن حک می شود تا مسلمانان نتوانند استفاده کنند.
خلیفه به ناچار از باقرالعلوم(ع) چاره خواست.چاره ی امام تأسیس "نظام پولی واحد اسلامی" و حکم به منع کردن پول های رایج دیگر در معاملات بود.خود برای ضرب سکه و دقایق آن وارد شد. به این طریق هم استقلال فرهنگی حفظ شد و هم تهدید، فرصتی شد تا استقلال اقتصادی جهان اسلام هم به دست آید.

 تشابه دوران ما
برای حفظ استقلال علمی، اقتصادی و فناوری و ارتقای آن با غربی ها دچار چالش شدیم.مقاومت بر سر حق مسلم خویش و زورگویی طرف های غربی کار را به تحریم های اقتصادی از جمله " تحریم پولی"(ارزی) کشاند.

 راه حل باقری(ع)
یک گزینه رفتن به سمت " پول واحد مشترک اسلامی" و هم " بازار مشترک اسلامی" بود. چیزی از جنس راه حل امام باقر(ع) که برای حفظ استقلال مسلمین حاضر شد با سلطان جوری مثل عبدالملک مروان همکاری کند.
این پیشنهاد را اولین بار ناجی اقتصاد مالزی مهاتیر محمد-سال ها قبل از تحریم ها- طرح کرده بود.
نبودن بازار مشترک اسلامی موجب شده فقط 9% معاملات کشور های اسلامی با هم و 91% با بازار های غربی باشد در حالیکه اقلاً تا 50% می توانند بین خود داد و ستد کنند و با داشتن پول مشترک هیچ آسیبی از ناحیه ی تحریم دلار نبینند.
نبود این دو، تحریم های مالی برای ایران رافشل کننده کرد.و حالا پس از تحریم، اقتصاددانان و مرکز پژوهش ها یکی از راه های اصولی را پول مشترک اسلامی مطرح کردند!

 راه حل دیپلمات ها
گزینه ی دیگر راه حل سیاست مداران بود: مذاکره با دشمن!
محصول مذاکرات طولانی پس از بیش از 6 ماه روی زمین نیاز به توضیح ندارد.عقب نشینی های ما از پیشرفت های علمی و فناوری مان عینی اما تحریم های آن ها کماکان باقی!
 حتی به خود تحریمی هم برسیم که دو بانک داخلی هم سپاه را تحریم کند و نائب رئیس مجلس بگوید:
برای تعامل با دنیا باید قواعد بازی در دنیا را بپذیریم و سپاه هم برود با بانک های خودش کار کند!

 فرق دوران ما با امام باقر(ع)
اموی ها علی رغم همه ی خباثت شان، برای استقلال فرهنگی-اقتصادی کشور اسلامی در مقابل امپراطور روم غیرت نشان دادند اما برخی از آل مروان در زمان ما – که بزرگترین تولید کنندگان نفت و گاز و ثروت مند ترین کشور مسلمان اند- در مقابل برخی تحریم های برخی کشور های مسلمان توسط بیگانگان موزی گری می کنند و حتی کمک کار غربی ها می شوند و این راه حل امام باقر(ع) را مشکل می کند.
در پاسخ می توان گفت مذاکرات اگر همین ها را نشانه می گرفت و بسی زود تر بازار مشترک و پول مشترک اسلامی تعقیب می شد بهره ی کمتری از مذاکره با دشمن اصلی عاید نمی شد.
_________________________

برای تفصیل به سخنرانی های شب و شام شهادت امام محمد باقر(ع) در کانال استاد محسن قنبریان در لینک زیر مراجعه کنید.
۹۵/۶/۱۸
https://telegram.me/m_ghanbarian

مطلب مرتبط:

- رویکرد امام باقر(ع) و FATF؟!/ابتکارامام بستری برای مقابله باپولشوئی

-سخنرانی های استاد محسن قنبریان:  اسلام شناسی در گفتار مقام معظم رهبری/ «طرح کلی اندیشه های اسلامی در قرآن»+ دانلود کتاب

قدمگاه و مسجد مقدس امام رضا علیه السلام در بهبهان

محسن قنبریان

نظرات، دیدگاه ها، موضوعات درخواستی و مطالب خود را برای ما بفرستید  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال خبر، مقاله، دیدگاه و درخواست های مختلف

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی