قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

مراسم روز امام رضا(ع) در شهرستان بهبهان .... اینجا بهبهان است؛ مسجدمقدس و قدمگاه متبرک امام رضا(ع).

بنابر شهادت اسناد تاریخی، سال 201 هـ . ق که حضرت رضا (علیه السلام) از مدینه عازم مرو بودند، از شهرباستانی اَرَجان(بهبهان کنونی) عبور و در مکان فعلی قدم گاه نماز گذاردند که به پاس این واقعه مبارک، مردم شهر نسل در نسل این مکان را مقدس شمرده و در طول دویست سال اخیر مسیر حدود 14کیلومتری این شهر تا مسجد تاریخی و قدم گاه متبرک حضرت رضا علیه السلام را با پای پیاده طی می کنند...

بیت زیر سردر قدم گاه امام رضا علیه السلام شهرستان بهبهان در سال های گذشته بوده است:

گر میسر نشود بوسه زنم پایش را
هر کجا پای نهد بوسه زنم جایش را

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی

دهه کرامت از نخستین روز ماه ذی القعده با میلاد با سعادت کریمه اهل بیت(ع)؛ حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها آغاز می شود و تا میلاد ثامن‌ الحجج، علی بن موسی الرضا علیه السلام در یازدهمین روز این ماه ادامه دارد.

همه ساله خیل کثیری از عاشقان خاندان عصمت و طهارت در این ایام به بارگاه منور رضوی مشرف می شوند تا برکات بی کرانه حضور در این قطعه از بهشت را با روح و جان خود لمس کنند.
حضرت رضا(ع) معین الضعفاست و در سیره ایشان نشانه های بسیاری از کمک به مستضعفان دیده می شود؛ مسئله ای که در منشور 7 گانه ابلاغی مقام معظم رهبری به آستان قدس رضوی هم به آن تاکید فراوان شده است. با این نگاه وظایف و کارکردهایی در راستای توجه به مستضعفان برای این آستان نورانی ترسیم شده است. برای تبیین این مهم به سراغ مرجع عالیقدر، حضرت آیت الله مکارم شیرازی رفتیم تا دیدگاه ایشان را در این خصوص جویا شویم.
آن‌ چه در ادامه از نظر خواهید گذراند، مشروح سخنان حضرت آیت الله مکارم شیرازی در گفت وگو با آستان نیوز است.
«اول باید ببینیم چرا این دهه به نام دهه کرامت نامیده شده است؟ تا بعد ببینیم چرا امسال به طور خاص دهه کمک به مستضعفان نامیده شده است؟ کرامت در لغت عرب گاهی به معنی بزرگواری است. «اِن اکرمکم عندالله اتقاکم»؛ گرامی ترین شما در نزد خداوند با تقواترین شماست. کریم به معنی کسی است که دارای شخصیت و بخشنده است. وقتی می گوییم فلان شخص کریم است، یعنی شخص بزرگواری است که دست دهنده دارد. این دهه، دهه کرامت است. آغازش اول ماه ذی القعده است؛ مطابق روایت میلاد مسعود فاطمه معصومه (س) و 11 ماه هم میلاد مبارک حضرت ثامن الحجج، علی بن موسی الرضاست.
این دهه ای که آغاز و انجامش میلاد این خواهر و برادر بزرگوار است، دهه کرامت نامیده شده است. طبعا این مسئله پیام دارد. همان گونه که آن ها کریم و بزرگوار هستند و ما از آن ها انتظار داریم در پیشگاه خداوند شفاعت مان را بکنند و گره از کار ما گشوده شود، مشکلات جهان اسلام حل شود، مشکلات شخصی، اخلاقی، اقتصادی می خواهیم به برکت شفاعت آن ها در پیشگاه خداوند حل شود، خود ما هم در حل مشکلات مردم باید پیش قدم باشیم. پیام دهه کرامت این است. بنابراین نام دهه مستضعفان بر دهه کرامت نهادن، بسیار متناسب است.
شیعیان، دوستداران و علاقه مندان به مکتب حضرت رضا (ع) باید در خدمت رسانی به مستضعفان، در این دهه کوشا باشند.
اگر ما از آن امام کریم انتظار داریم، خودمان هم باید یک گام کریمانه برداریم. به سراغ خانواده های یتیم رفتن، افرادی که قرض دارند و در قرض شان ماندند، دخترانی که ازدواج کردند اما هنوز خانه خود نرفتند چون جهیزیه ندارند، پسرانی که هزینه ازدواج ساده را ندارند، زندانیانی که به خاطر یک مبلغ مختصر به زندان افتاده اند و می شود آن ها را آزاد کرد، آن هایی که فاقد مسکن هستند، آن هایی که بیمارند و هزینه درمان ندارند.
 باید به سراغ این‌ ها برویم. مستضعفین انواع و اقسام دارند و باید خدمت رسانی کرد. حالا این خدمت رسانی هم انواعی دارد. یک وقت ممکن است خود انسان تمکنی دارد و می تواند کمک کند. اما یک وقت تمکن مالی ندارد، ولی می تواند زبان خوش بگذارد. خیری را دعوت کند که او در این وادی قدم بگذارد. او در این راه قدم بردارد. زبان خیر گذاشتن، مسئله خدمت رسانی به مردم واقعا در اسلام مهم است.

خدمت به مستضعفان از طولف خانه خدا برتر است
من این حدیث را عرض می کنم: امام صادق علیه السلام مشغول طواف خانه خدا به همراه یکی از دوستانشان بودند. یک نفری آمد و در گوش آن دوست مطلبی گفت. حضرت فرمود آن دوستت چه گفت؟ طرف گفت: دوستم آمد و گفت بیا کمکم. حضرت فرمودند: چرا نرفتی؟ گفت: مشغول طوافم. حضرت فرمودند: آن خدمت از این طواف مهم تر است.
خدمت رسانی به مستضعفان از طواف خانه خدا هم بالاتر است. خود حضرت هم گاهی طوافش را قطع می کرد و می رفت دنبال انجام حاجت برادر مسلمانی و بعد برمی گشت ادامه طواف را کامل می کرد. از این حدیث و مانند این معلوم می شود که خدمت به مستضعفین چقدر مهم است. ما می بینیم ائمه با اینکه می توانستند توصیه کنند اما خودشان شبانه بار مستضعفان را به دوش می کشیدند و به درب خانه می بردند. این ها پیام دارد.
اما چرا آستان قدس پرچم این خدمت رسانی را برافراشته است؟ خب بعد از آن که مقام معظم رهبری آن منشور 7 گانه را به تولیت جدید آستان قدس رضوی ابلاغ کردند، آستان قدس پرچمداری جریان خدمت رسانی به مستضعفین را برعهده گرفت. اما معنی و مفهومش این نیست که زوار مسئولیتی ندارند. زوار هم مسئولیت مهمی در این راه دارند. ما نگاه می کنیم می بینیم خود حضرت رضا (ع) برای حل مشکلات مردم چقدر تلاش و کوشش می کرد. ما می بینیم که امام صادق (ع) یکی از خدمت رسانی هایی که داشتند این بود که یک پولی را نزد یکی از یارانشان به نام «مفضل بن عمر» گذاشته بودند.
فرمود مفضل این را بگیر. اگر دیدی بین دو نفر از دوستان ما بر سر مسائل مالی اختلافی هست، پول را بده و دعوا را ختم کن. یعنی حتی برای اینکه دعوا پایان پیدا کند و رشته اتحاد گسسته نشود خدمت رسانی می کردند. این هم نوعی خدمت رسانی به مستضعفان بود.

کمک به نیازمندان موجب استجابت دعاست
ما زیارت هایی داریم. در زیارت ها پیام هایی هست. الفاظی نیست که ما بخوانیم و بگوییم همین که خواندیم ثواب بردیم. محتوا دارد. پیام دارد. «اشهد انک اقمت الصلاه و آتیت الزکات.» نماز عبادت بزرگ، زکات خدمت رسانی به مستضعفان. می دانید که زکات واجب و زکات مستحب داریم. زکات واجب مال آن 9 چیز است. زکات مستحب همه این موارد را شامل می شود. «و امره بالمعروف و نهیت عن المنکر.» یکی از طرق خدمت رسانی ها امر به معروف و نهی از منکر است. که انسان بتواند کاری بکند که دوستش، برادر مسلمانش، خواهر مسلمانش گرفتار نابه سامانی ها نشود. من امیدوارم همه عزیزان این دهه را غنیمت بشمرند و در خدمت رسانی کوشا باشند و بدانید از چیزهایی که باعث اجابت دعا می شود کمک کردن به نیازمندان است. ما دعا می کنیم در جوار حضرت و انتظار داریم به اجابت برسد. یکی از شرایط استجابت دعا همین خدمت رسانی به مستضعفین است.
کسانی که در مسیر سیر و سلوک عرفانی قدم برمی دارند، یعنی می خواهند به معرفت الهی نزدیک تر شوند و به قرب خدا برسند، بزرگان سیر و سلوک می گویند یکی از اسباب قرب به خدا و توفیق در سیر و سلوک کمک به مستضعفان است و سبب می شود به خدا نزدیک شویم.
من امیدوارم همه برادران و خواهران، کسانی که می توانند واسطه خیر شوند، همه در این دهه کرامت کوشش کنند و همگام با آستان قدس رضوی انشاءالله یک کمک خوبی، آشکار و هویدا و شفاف به مستضعفان بشود.»

تهیه و تنظیم: مرتضی اخوان

فیلم مرتبط:
- دوست داران حضرت رضا(ع) در دهه کرامت پیشتاز خدمت به مستضعفان

سخنرانی مرتبط:
- سخنرانی آیت الله العظمی مکارم شیرازی با موضوع " کرامت رضوی" در تاریخ 14 مرداد 1395 واقع در صحن جامع رضوی حرم امام رضا علیه السلام

قدمگاه و مسجد مقدس امام رضا علیه السلام در بهبهان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی