این تعبیر از حضرت رضا(ع) است که فرمودند: "من با غم تک تک شما غصه می خورم."
این تعبیر از حضرت رضا(ع) خطاب به مردم است بخصوص خطاب به شیعیان و همه مسلمانان.
فرمودند: یک نفر از شما نیست که در زندگیش مشکلی داشته باشد و غم بخورد و ما در کنار او غمگین نباشیم.
ما با تک تک شما داریم رنج می بریم و غصه می خوریم. تک تک شما، هرگاه شما خوشحالید ما خوشحال هستیم.
امام رضا(ع) فرمودند ما با تک تک شما داریم می خندیم و با تک تک شما درکنار شما داریم اشک می ریزیم وقتی شما خوشحالید ما خوشحالیم، غم شما غم ماست، شادی شما شادی ماست.
[تعبیر این است که] مهم نیست کجایید، شرق، شرق و غرب عالم هرجا که باشید ما به شما توجه داریم.
اگر یکی از شما مدیون باشید و مدیون از این دنیا بروید گویی ما مدیونیم، شما بدهی دارید قرض دارید ما مقروضیم. این نگاه حضرت رضا(ع) می فرماید با همه ما و شماست با اینکه نگفتن آدم های صالح بلکه فرمودند: همه شما که شامل ما هم می شود.
فرمودند ما با تک تک شما غم می خوریم با تک تک شما لبخند می زنیم و شادیم. این راجع به شناخت امام رضا(ع) این مفهوم امام و رهبر است این را در باب امامت فرمودند، فرمودند رهبری و امامت یعنی این، حالا چه امامت در سطح یک جامعه، امت که امام باید با تک تک امتش با تک تک افراد امتش باید در غم و شادیشان شریک باشد، آنها خوشحالند گویی تو خوشحالی آنها غمگینند تو باید غمگین باشی.
حالا شما بیاید این را در یک اشل کوچکتر در یک جمع تبلیغ چهره به چهره کار خودتان، در یک جمع پنج نفر ده نفر، باید مخاطب شما احساس کند که شادی او شادی شماست و غم او غم شماست، اینگونه می شود مدیریت و رهبری کرد.
این هم اصل بعدی از حضرت رضا(ع) که غم مردم غم رهبر است، رهبری و امام در هر جمع و هر گروه و تشکیلاتی.
حالا ببینید پیامبر اکرم(ص) چقدر غم داشته، غم کل بشریت را از ازل تا ابد خورده است.
آنقدر پیامبر(ص) غم مردم را داشتند که خداوند به پیامبر(ص) می گوید تو تکلیفی بیش از این نداری! تو بیش از تکلیف خود داری غم بشر را غم خلق خدا را می خوری، شما به وظیفه ات عمل کن بیشتر از وظیفه ات مسئول نیستی. می گفت آن مقدار که می توانی کار کنی انجام بده و آن مقداری هم که نمی توانی باید در غم مردم و نگران غم و شادی مردم باشی یعنی احساساتش را هم با احساسات مردم تنظیم کند. اینگونه است که اینها اثر می گذارد.