در روایت می فرمایند: «ان فی ایام دهرکم نفحات...»؛ در دوران زندگیتان نسیم هایی هست؛ مترصد آنها باشید و خودتان را در معرض آن نسیم قرار بدهید. نسیم منتظر شما نمی ماند»...
1. داستان «زُهیر بن قین» و همسرش
«زهیر، عثمانی بود. برای خودش شخصیتی بود و کاروانی داشت و به حج می رفت.
وقتی زهیر در کنار آب ایستاد و بار انداخت، امام حسین (ع) کسی را فرستادند و او را فراخواندند. خواست تعلل کند اما همسرش گفت که پسر پیامبر خدا تو را میخواهد و خیر به تو روی آورده است؛ چرا تعلل می کنی؟! او قبول کرد و نزد امام آمد.
وقتی برگشت، به کاروانش گفت که من دیگر ریاست کاروان را ندارم و نوکر امام حسین(ع) هستم؛ اگر می خواهید با من بیایید. به همسرش هم گفت که من شما را طلاق می دهم که بنی امیه شما را آزار ندهد و با یک فرد امین شما را نزد اهل تان می فرستم.
همه پلهای پشت سرش را خراب کرد. «ساعٍ سریعٍ...» یعنی همین. او در لحظه تصمیم را گرفت و فرصت را غنیمت شمرد. در روایت می فرمایند: «ان فی ایام دهرکم نفحات...»؛ در دوران زندگیتان نسیم هایی هست؛ مترصد آنها باشید و خودتان را در معرض آن نسیم قرار بدهید. نسیم منتظر شما نمی ماند». (۱۱ آبان ۹۲)
طِرِمّاح امام حسین(ع) را در محاصره می بیند ولی می خواهد به خانواده اش آذوقه برساند!
2. تفاوت «طِرِمّاح» و «زُهیر»
«امام حسین(ع) در نزدیکی کوفه به «طِرِمّاح» برخورد کرد که از کوفه گندم به یمن می برد.
حضرت اوضاع کوفه را از او پرسیدند. او گفت: اصلا به کوفه نروید، اوضاع کوفه خوب نیست و شمشیرها بر علیه شماست. گفت: با من به یمن بیایید و من دههزار لشکر در اختیار شما قرار می دهم و آنجا کوهستانی است و امکان جنگ پارتیزانی هست!
امام فرمود: ما بر سر عهدی هستیم. اگر میخواهی با ما بیا (و گرنه -به تعبیر من- ما را موعظه نکن.) او گفت: پس من میروم آذوقه زن و فرزندانم را در یمن می گذارم و بر می گردم!
حضرت فرمودند: پس زود بیا! وقتی برگشت، خبر شهادت امام را شنید.
این فرد، اهل تاخیر بود و اهل سرعت نبود.
فرق او با زهیر چیست؟
زهیر حتی همسرش را هم طلاق می دهد که او اذیت نشود و پشت سرش هم تعلقی نباشد. طِرِمّاح امام(ع) را در محاصره می بیند ولی می خواهد به خانواده اش آذوقه برساند!
پیداست چنین کسی به امام نمی رسد.
آیا ما [طرماح هستیم یا] زهیر یا حُر یا حبیب؟ (۱۱ آبان ۹۲)
بیشتر بخوانید:
- سعادت دنیا و آخرت در گرو محبت اهل بیت(ع) است
- تسلیم قلب، تبعیت در رأی و آماده کردن نصرت در خدمت امام
- نکاتی قابل ملاحظه درباره انتظار فرج و پدیده ظهور
- تحلیل ملک کبیر و جریان ظهور / عاشورا بستر تحقق عصر ظهور
ویزه نامه مرتبط:
- ویژه نامه «امام زمان(عج)» و «منتظران حقیقی»