بالاترین مرتبة کمال انسانیت، مقام عصمت است که رضا و غضب انسان در همة امور، بر مدار رضا و غضب خدا باشد.اگر عصمت کبری به آن است که انسان کامل به جایی برسد که در همة امور، به رضای خدا راضی شود و به غضب خدا، غضب کند؛ فاطمة زهرا کسی است که خداوند متعال به رضای او راضی می شود و به غضب او غضب می کند، و این مقامی است که منشأ حیرت انسان های کامل است.
*اوست که در مکاشفات یوحنا، علامتی است عظیم که در آسمان ظاهر شده؛ زنی که آفتاب را در بر دارد و ماه را زیر پایش، و بر سر تاجی از دوازده ستاره دارد.
(مکاشفات یوحنای رسول، باب 12)
- اوست که همسر و مادر دوازده رئیس از اولاد اسماعیل است که خداوند در سفر تکوین تورات، به حضرت ابراهیم خبر داد.(باب17، در سفر تکوین تورات)
- او در سورة «دخان»، تأویل «شب مبارکه ای » است که در آن هر امر استواری فیصله می یابد.(انا انزلنا فی لیه المبارک انا کنا منذرین فیها یفرق کل امر حکیم)(سورة مبارکة دخان؛ آیه 3-4)
- او در زمانه یگانه زنی است که خداوند متعال دعای او را در روز مباهله همطراز دعای پیامبر اکرم و امیرالمومنین (ع) قرار داده است.
- اوست که در شب معراج رسول خدا دید که بر در بهشت نوشته شده است: «فاطمه خیره الله» «فاطمه برگزیده خداست». (تاریخ بغداد، ج1، ص274)
- در شخصیت او همین بس که اول شخص وارد شونده بر بساط قرب الهی، او است؛ چرا که رسول خدا فرمود:«فاطمه نخستین کسی است که به بهشت وارد می شود.»{میزان الاعتدال،ج2،ص131}
او یگانه گوهری است که خداوند به بعثت پیغمبر خاتم بر مومنین منت نهاد.(آل عمران، آیة 64)
و به وجود آن گوهر، بر آن سرور منت نهاد و فرمود: «ما به تو کوثر دادیم، پس بر پروردگارت درود بفرست و قربانی کن»{کوثر؛ آیة1-2}
حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی