استاد جامعه المصطفی قم گفت: قداست قدمگاه امام معصوم(ع) ریشه قرآنی و روایی دارد و باید مردم را متوجه برکات و آثار این موضوع کنیم.
حجت الاسلام ناصر رفیعی استاد تفسیر حوزه علمیه ظهر امروز در حرم رضوی و در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به گردآوری مجموعه دیدگاه مراجع علما و محققین پیرامون صحت مسیر هجرت حضرت رضا(ع) و تاکید بر گرامیداشت مقامات حضرت رضا(ع) در طول مسیر هجرت تمدن ساز آن حضرت از مدینه به مرو گفت: یکی از بهترین اثرهایی که در این باره نوشته شده است، کتاب جغرافیای مسیر هجرت امام رضا(ع) نوشته دکتر عرفامنش است.
وی افزود: محققین دیگری نیز در این باره تحقیقاتی داشتند از جمله بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس و ما نیز در جامعه المصطفی(ص) قم نیز آماده همکاری در این زمینه هستیم.
حجت الاسلام رفیعی با اشاره به برپایی مراسمات فرهنگی و مذهبی در طول مسیر هجرت آن حضرت از شلمچه تا مرو به ویژه در شهرستان بهبهان گفت: اصل قدمگاه امام رضا(ع) مقدس و دارای برکت است و باید مردم را نسبت به این موقوله واقف و روشن کنیم.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه قداست جای پای مبارک پیامبر در میان مسلمان صدر اسلام نیز امری پذیرفته بود گفت: در تاریخ داریم که عبدالله بن عمر در هر منزلی که پیامبر اسلام در آنجا قدم گذاشته بودند می ایستاد و دو رکعت نماز می خواند.
شایان ذکر است وی چندی پیش نیز در مدرسه فیضیه قم با اشاره به آیه 125 سوره بقره «اتَّخِذُوا مِنْ مَقام ِ إ ِبْراهیمَ مُصَلًّى» مبنی بر قداست و شرافت مقام حضرت ابراهیم(ع) و دستور خداوند مبنی بر مصلی قرار دادن این مقام گفت: این آیه مربوط میشود به اینکه مقام ابراهیم باید در این خانه خدا مصلی قرار داده شود و بر اساس فرموده امام صادق (ع) مقام ابراهیم یعنی همان مقامی که محل جای پای حضرت میباشد؛ اکثر مفسرین معنای مصلی را به نمازخواندن تعبیر کردهاند و امروزه نیز نماز طواف باید پشت مقام ابراهیم خوانده شود.
وی یادآور شد: حج آمیخته با ولایت مداری است و همانطور که حضرت ابراهیم (ع) پیشوا و امام است، جای پای آن حضرت نیز مقدس است و باید در کنار آن نماز خوانده شود. هر جایی که قبر امام معصوم و قدمگاه امام معصوم باشد مقدس بوده و باید محل عبادت باشد.
بیشتر بخوانید: