قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی حضور امام رضا(ع)در شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

مراسم روز امام رضا(ع) در شهرستان بهبهان .... اینجا بهبهان است؛ مسجدمقدس و قدمگاه متبرک امام رضا(ع).

بنابر شهادت اسناد تاریخی، سال 201 هـ . ق که حضرت رضا (علیه السلام) از مدینه عازم مرو بودند، از شهرباستانی اَرَجان(بهبهان کنونی) عبور و در مکان فعلی قدم گاه نماز گذاردند که به پاس این واقعه مبارک، مردم شهر نسل در نسل این مکان را مقدس شمرده و در طول دویست سال اخیر مسیر حدود 14کیلومتری این شهر تا مسجد تاریخی و قدم گاه متبرک حضرت رضا علیه السلام را با پای پیاده طی می کنند...

بیت زیر سردر قدم گاه امام رضا علیه السلام شهرستان بهبهان در سال های گذشته بوده است:

گر میسر نشود بوسه زنم پایش را
هر کجا پای نهد بوسه زنم جایش را

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی

فوری #جوابیه/ پاسخ همزمان استاد خیرالله محمدیان(محقق و پژوهشگر بهبهانی) و مهندس علی اصغر سالاری (مدیر پروژه جاده ولایت) به یک اظهار نظر احساسی یک کاوشگر

✍استاد خیرالله محمدیان و مهندس علی اصغر سالاری

🔹حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان نه یک «مقام» بلکه چندین «مقام» شناخته شده و شناسنامه دار دارند / هرگونه ادعای بدون مدرک، احساسی، تخیلی و غیر کارشناسی در این باره مصداق تحریف تاریخ است و تبعات خطرناک و اخروی برای منتشر کنندگان آن دارد.

با سلام

🔹در خصوص اظهار نظر آقای دکتر اسماعیل یغمایی سرپرست محترم گروه کاوشگران منطقه باستانی ارجان، ضمن تشکر فراوان از زحمات طاقت فرسای ایشان و تیم زحمتکش همراه که بخشی از تاریخ ارجان را رونمایی کرده اند، با توجه به حساسیت موضوع و اظهار نظر ایشان برای نخستین بار در زمینه : «قدمگاه اولیه و راستین امام رضا ع در ارجان»، جهت تنویر افکار عمومی و روشن شدن اذهان پژوهشگران و علاقه مندان به این موضوع، متنی بر اساس مستندات معتبر تاریخی تنظیم شده که به زودی در فضای مجازی منتشر خواهیم نمود.

🔹لازم به ذکر است که آقای دکتر یغمایی در فصل اول کاوش های گروه خود پس از تلاش چندین ماهه تیم کاوشگری در مرکز شهر ارجان و محلی که به زعم ایشان قدمگاه اولیه و راستین امام رضا علیه السلام بوده، در مصاحبه با روابط عمومی اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان در تاریخ ۸ مردادماه ۱۳۹۷ اظهار داشته بودند که: «باتوجه به شواهد موجود و مسجد بودن این مکان، این منطقه به احتمال فراوان قدمگاه اولیه و راستین امام رضا (ع) بوده است و ایشان در این مسجد نماز خوانده اند و چون منطق حکم می کند اگر آن حضرت به این شهر آمده باشد، در این محل که مسجد بوده نماز خود را به جای آورده است.»

🔹در حالی ‌که مستندات و شواهد تاریخی (اعم از متون معتبر تاریخی و جغرافیایی و شواهد و امکنه موجود) و تحقیقات میدانی و کتابخانه ای پژوهشگران این فرضیه را کاملآ تأیید نمی کند.

🔹حقیقت این است که در شهر تاریخی ارجان دو مسجد وجود داشته است که یکی از آنها «مسجد جامع ارجان» بوده (یعنی همین مکان کاوش شده مورد بحث) و دیگری مسجد بکان یا «مسجد جامع بکان» که براساس مستندات تاریخی و اعتقادات مردمی از قدیم قدمگاه راستین امام رضا علیه السلام، مسجد بکان بوده نه مسجد جامع ارجان. البته مسجد جامع ارجان هم می تواند محل اقامه نماز عصر آن حضرت باشد ولی این فقط یک احتمال است. مسجد بکان در کنار رودخانه خروشان تاب (مارون کنونی) بعد از حضور آقا امام رضا ع و اقامه نماز به «مسجد امام رضا ع» و «قدمگاه امام رضا ع» تغییر نام یافته است.

🔹ظاهراً آقای دکتر یغمایی سایر «قدمگاه های حضرت رضا ع» در شهرستان بهبهان و ایالت ارجان را فراموش کرده اند و البته ناگفته نماند که ایشان یک کاوشگر هستند نه پژوهشگر...

🔹شایان ذکر است حضرت رضا(ع) در جریان هجرت تاریخ ساز خود از مدینه به خراسان، از ارجان عبور کرده و اکنون در شهرستان بهبهان چندین قدمگاه شناخته شده و شناسنامه دار تاریخی وجود دارد که از قرن‌ها پیش مورد توجه و عنایت و توسل مردم متدین منطقه بوده است:

🔸قدمگاه روستای حسین آباد شیخ
🔸مقوم علی ( در محل دبستان خواجه نصیر طوسی سابق و کانون پرورشی هدایت کنونی)
🔸مقومی (در محل سادات طباطبایی پشت مسجد سیدفقیه)
🔸قدمگاه روستای امام رضا که محل نماز و اتراق آن حضرت بوده)

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

🔹و البته مهمترین و مقدس ترین آنها نزد مردم قدمگاه فعلی روستای امام رضا(ع) است که سالانه ده ها هزار نفر در سالروز شهادت آن حضرت تا این مکان پیاده روی دارند و بازتاب وسیعی در رسانه های داخلی و بین المللی داشته و به عنوان نماد تولی دسته جمعی مردم این شهرستان به ساحت قدسی هشتمین حجت خداست.

🔹این قدمگاه که در قرن های گذشته محل حضور علمای بزرگ و مردم ولایت مدار و مشتاق اهل بیت علیهم السلام بوده است در کنار پل بکان واقع شده است. سابقه اعتقادی چندین قرن مردم بهبهان و منصوریه و همچنین وجود سنگ جای پای مبارک در این مسجد تا سال ۱۳۶۷ شمسی همواره این مکان را به عنوان قدمگاه معصوم معرفی کرده است.

🔸🔸در پایان متذکر می‌شود هرگونه اظهار نظر عجولانه، غیر واقعی و احساسی مصداق تحریف تاریخ، ضربه ای مهلک و جبران ناپذیر بر باور مردم مومن خواهد زد که تبعات اخروی آن بر بانیان آن قطعی است. هوشیار باشیم.

📃جزئیات بیشتر به زودی منتشر خواهد شد...

قدمگاه و مسجد مقدس امام رضا علیه السلام در بهبهان

قدمگاه امام رضا علیه السلام در شهرستان بهبهان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی