در ماه محرّم هر سال، نسیمی از محرّمِ سیدالشهدا(ع) به عالم دنیا میوزد. اگر رزقهای مخصوص ماه محرم را از دست بدهید تا محرم سال بعد در دسترس نخواهد بود.
«بعضی میگویند مجالس عزا را از عاشورا باید شروع کرد در حالی که میبینید ایامِ هیجان، همین دهه اول است. علتش این است که این ایام، ایامی است که نسیمی از محرمِ سید الشهدا(ع) به عالم دنیا می وزد. علتش این است که این ایام، ایامی است که امام زمان(عج) عزادار هستند.
طبق روایات وقتی محرم شروع می شد دیگر کسی لبخند بر لبان ائمه(ع) نمیدید و روز عاشورا، روز اوج حزن و اندوه آنها بود. با آغاز محرم، دیگر لبخند بر لبان امام زمان(عج) نمیآید؛ لذا در این ایام، عالم متحول است و مومنین متحول هستند.
رزق بکاء و زیارت و شفاعت و خونخواهی سیدالشهدا(ع)، رزق برائت از دشمنان ایشان، رزق آمادگی جهت حضور در لشکر امام زمان(ع)، رزقهایی هستند که موسم تقسیمشان ایام محرم است. در وقت دیگر این روزیهای الهی به راحتی در دسترس نیستند؛ لذا باید مترصد باشیم رزقهای مخصوص محرم را از دست ندهیم. اگر این دهه را از دست بدهیم خیلی از رزق ها دیگر تا محرم بعدی در دسترس نخواهند بود». (آیتالله میرباقری: محرم۱۴۳۵)
- «محرّمِ حقیقی، تکرارناپذیر است اما در ماه محرم هر سال _ که تکرار میشود_ حقیقتی از محرم حقیقی، نازل شده و دری به سوی محرم حقیقی بر عالم دنیا باز میشود؛ لذا خیلی از فیوضاتی که در آن محرمِ حقیقی نازل شده، در دسترس خواهند بود.
نبی اکرم(ص) و سیدالشهدا(ع) عبادتی و بندگیای در محرم کردند، که درهای رحمت بر روی تمام آسمانها و زمین باز شد. هر سال که محرم تکرار میشود و مجالس عزا برپا میشود، نسیمی از رحمت عاشورا بر آن مجالس میوزد...
امام صادق(ع) به شاعری فرمودند: برای ما روضه بخوان. او روضه خواند تا گریه از اهل خانه بلند شد. حضرت به او فرمودند ملائکه ای که در مجلس گریه کردند از آدمها بیشتر بودند.
هر مجلسی که مرتبط با عاشورای امام حسین(ع) باشد رزقی که مخصوص عاشورا است در آن نازل میشود». (محرم ۱۴۳۵)
- «به استقبال ماه محرّم میرویم؛ ما اگر خوب بتوانیم از این ایام استفاده کنیم، حقیقتاً به منزله شب قدر است و راه ما را بسیار کوتاه میکند.
اگر یک قطره اشک برای امام حسین(ع)، خوب ریخته شود، تدارک هفتاد سال عمر انسان را میکند و این بابی است که به رغم تمام تلاشی که شیطان و دستگاه سقیفه کرد، خدای متعال برای نجات دوستان نبی اکرم(ص) و اهل بیت(ع) باز کرده است». (اول محرم ۹۲)
در این پرونده می خوانید:
- بسته ویژه هیئت؛ اهداف، کارکردها
- ویژه نامه چندرسانه ای «قیام رسانه» - احکام عزاداری، سخنرانی، مداحی و هیئت و بایسته ها
- ویژه نامه چندرساه ای رسم میانداری
- ویژه نامه چندرسانه ای «خون خدا»
- پرونده ویژه: سلوک با دعاهای زیارت عاشورا + دریافت کتاب ضیافت بلا (مقامات سلوکی در زیارت عاشورا)
بیشتر بخوانید:
- چرا هیات بیایم؟
- منبر؛ رسانه ای کُهَن که کهنه نمیشود
- «مأموریت هیئت؛ از احیاء تا اقامه یک امر عظیم!
- باید از جمعیت محور بودن در هیئت خارج شویم/ به دنبال ذوق مخاطب راه افتاده ایم
- کلیپ: آداب ورود به ماه محرم و مراقبه های آن / آیت الله میرباقری
اینفوگرافی: