قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی روز امام رضا(ع) شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان

نشریه خبری - پژوهشی روز امام رضا(ع) شهرستان بهبهان

قدمگاه و مسجد مقدس حضرت رضا(ع) در شهرستان بهبهان
مراسم روز امام رضا(ع) در شهرستان بهبهان .... اینجا بهبهان است؛ مسجدمقدس و قدمگاه متبرک امام رضا(ع).

بنابر شهادت اسناد تاریخی، سال 201 هـ . ق که حضرت رضا (علیه السلام) از مدینه عازم مرو بودند، از شهرباستانی اَرَجان(بهبهان کنونی) عبور و در مکان فعلی قدم گاه نماز گذاردند که به پاس این واقعه مبارک، مردم شهر نسل در نسل این مکان را مقدس شمرده و در طول دویست سال اخیر مسیر حدود 14کیلومتری این شهر تا مسجد تاریخی و قدم گاه متبرک حضرت رضا علیه السلام را با پای پیاده طی می کنند...

بیت زیر سردر قدم گاه امام رضا علیه السلام شهرستان بهبهان در سال های گذشته بوده است:

گر میسر نشود بوسه زنم پایش را
هر کجا پای نهد بوسه زنم جایش را
تبلیغات و ویژه نامه های مفید
صفحات و دسته بندی های سایت قدمگاه

گلوله توپی که بر اثر گلوله‌باران حرم مطهر رضوی توسط دولت تزاری روسیه، به گنبد مطهر اصابت نمود، در گنجینه تاریخ حرم رضوی موزه آستان‌ قدس رضوی نگهداری می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، مسؤول گنجینه تاریخ موزه آستان قدس رضوی با اعلام این خبر گفت: در دهم ربیع‌الثانی 1330ق دولت تزاری روسیه، حرم مطهر رضوی را از 18 نقطه مورد اصابت گلوله‌های توپ قرار داد و گلوله توپی که در این حمله به گنبد مطهر اصابت نمود، در حال حاضر در گنجینه تاریخ مشهد موزه آستان ‌قدس رضوی نگهداری می‌شود.
علیرضا افتخاری افزود: در طی این حمله که از ساعاتی پیش از غروب آفتاب آغاز شده و تا نیمه‌شب ادامه داشت، قشون روسیه با تانک وارد صحن کهنه و مسجد گوهرشاد شدند و به کشتار بی‌رحمانه مردم پرداختند که سرانجام به خاطر فریادهای امان‌خواهی مردم حمله متوقف شد.
وی با اشاره به اینکه از این حمله با عنوان «فتنه‌الکبری» یا «عاشورای ثانی» یاد شده است، تصریح کرد: در این حمله که طی آن مردم چهار روز در تصرف قشون روس بودند، خسارات فراوانی به حرم مطهر وارد شد و تعداد کشته‌شدگان در این حمله را 60 تا 70 تن و در برخی منابع 800 تن ذکر کرده‌اند.
افتخاری با بیان اینکه گنجینه تاریخ حرم رضوی در میان موزه‌های آستان‌ قدس رضوی، تنها گنجینه‌ای است که تمام اشیای موجود در آن، متعلق به حرم رضوی بوده و عموما در حرم مورد استفاده قرار گرفته‌‌ است، خاطرنشان ساخت: گنجینه تاریخ حرم رضوی موزه آستان‌ قدس رضوی، در سال 1372 به دستور تولیت عظمای آستان ‌قدس رضوی و به منظور آشنایی بیشتر مردم با مراحل توسعه شهر مشهد و حوادثی که در طی قرون بر اماکن متبرکه رضوی گذشته، بنیاد گردید و در آن، اشیایی از دوره‌های مختلف تاریخی به نمایش ‌درآمده است.
وی ادامه داد: از جمله اشیاء به نمایش‌درآمده در این گنجینه، ضریح‌های حرم مطهر، پنجره‌های ‌فولاد، محراب‌های زرین‌فام و آلات و وسایل روشنایی حرم مطهر همچون گلگیر شمع و قندیل‌های متعلق به ادوار مختلف تاریخی را می‌توان نام برد. دست نقره مخصوص جمع‌آوری اشیاء بالای ضریح مطهر و عصای تزیینی برجسته و قلم‌زنی‌شده دربانان حرم مطهر با روکش نقره و با قدمت اواخر دوره قاجار از جمله دیگر اشیاء این گنجینه است.

قدمگاه و مسجد مقدس امام رضا علیه السلام در بهبهان

نظرات، دیدگاه ها، موضوعات درخواستی و مطالب خود را برای ما بفرستید  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال خبر، مقاله، دیدگاه و درخواست های مختلف

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی